Purple Belt | Tony van Waveren

"Visie tot uitvoering brengen is een kunst"

Tony van Waveren beschikt over verschillende kwaliteiten waarmee hij ervoor zorgt dat plannen realiteit worden, processen geolied verlopen, teams optimaal functioneren en mensen plezier hebben in hun werk.

‘Als consultant, interim- of projectmanager moet je een richting neerzetten, de weg naar het doel visualiseren en resultaten boeken waarop een groep, een afdeling of een bedrijf kan voortbouwen. Een belangrijke kwaliteit daarvoor is dat je goed kunt analyseren en een adequate vertaling naar de praktijk maakt. Betrokkenheid met de mensen die het werk doen is daarbij essentieel, net als het vermogen om te organiseren.’

Purple Belt | Tony van Waveren

Samenspel met mensen

Bij het analyseren en richting geven is mensenkennis van groot belang. ‘Ik denk altijd vanuit de kracht van mensen en maak gebruik van hun competenties. Als die competenties niet aan de oppervlakte liggen, haal ik ze boven water. Ik zorg er ook voor dat mensen het gevoel hebben dat de organisatie klopt, dat ze weten waar ze naartoe gaan en dat de samenwerking soepel verloopt. Dat motiveert iedereen zich persoonlijk te verbinden aan de opdracht en enthousiast zijn verantwoordelijkheid te nemen.

Overigens, als je wilt dat mensen hun nek uitsteken en een stapje harder lopen, moeten ze zich veilig voelen. Daarom maakt ook veiligheid creëren onderdeel uit van mijn werk.

Purple Belt | Tony van Waveren

De baas in het veld

Tony is scheidsrechter bij de jeugd betaald voetbal, floot jarenlang wedstrijden in de top van het amateurvoetbal en is tegenwoordig ook actief als arbitragedocent bij de KNVB. ‘Als de regels volgens de scheidsrechter niet worden nageleefd, dan fluit hij en ligt het spel stil. Dit geeft kaders, waardoor plezier en prestatie mogelijk zijn. Kaders en gezamenlijke handhaving daarvan zijn ook in organisaties van groot belang. “We doen het met elkaar” is gemakkelijk gezegd, maar dat voornemen heeft goede sturing nodig. Daar sta ik voor en dus gebruik ik af en toe voor de grap bij grote bijeenkomsten mijn scheidsrechtersfluitje om dat duidelijk te maken.’

Purple Belt | Tony van Waveren

Ontwikkelen van mensen

Mensen vormen het hoofd en het hart van de organisatie.

Voor Tony gaat het ontwikkelen van mensen hand-in-hand met het ontwikkelen van organisaties. Dit kan tijdens het werk of via cursussen of coaching. “Zelf ben ik altijd gedreven om mezelf te ontwikkelen en nieuwe uitdagingen op te pakken. Hierdoor blijf ik in beweging en creëer ik nieuwe kansen. Dit gun ik anderen ook. Het kunnen benutten van het potentieel van de medewerkers kan ook essentieel zijn voor een organisatie. De oefeningen van de Avatarcursus zijn in de loop van de tijd voor Tony een stevige basis geworden om met situaties om te gaan en door te groeien. In netwerkverband verzorgt hij de basiscursus hiervan ook.

Anderen over Tony