Innoveren met impact

Purple Belt, Leapfrogging, Soren Kaplan

Leapfrogging

Leapfrogging (2012)
Auteur: Soren Kaplan

Aanbeveling
Aardig om door te nemen als je een praktisch boek zoekt. Een aanrader als je vooral in de theorie van de eerste twee stappen van het innovatieproces <link naar routekaart> geïnteresseerd bent. 

Sterk
Een buitengewoon helder verhaal over de kern van innoveren en de vervolgstappen die je als organisatie moet zetten. Volgens Kaplan is de juiste mind-set doorslaggevend om tot een goede innovatie te komen. Prettig is dat hij ook uitgebreid beschrijft welke mind-set nodig is. Het boek behandelt slechts de eerste twee stappen van het innovatieproces. Als je je daar in wilt verdiepen dan is Leapfrogging verplichte kost.

Minder
Het boek reikt je slechts een beperkt aantal oefeningen aan waardoor het een wat theoretisch verhaal blijft. Niet iedereen zal het kunnen vertalen naar de eigen praktijk of voldoende aanknopingspunten zien voor zichzelf als ondernemer. Als je verwacht dat het boek het hele innovatietraject afdekt dan is het boek leuk om te lezen maar niet meer dan dat.

Waardevol

  1. Het boek geeft je bewustzijn een boost.
  2. Als je gaat beginnen aan een innovatietraject of lijkt vast te lopen tijdens het traject, dan moet je dit boek er echt bij pakken.
  3. Een must om uit te delen aan je kernteam als je organisatie nogal procedureel van aard is.